2021-2022 Güz Dönemi TÜR101 ve AİİT201 Ara Sınavları Hk. | Bilgisayar Mühendisliği | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ

2021-2022 Güz Dönemi TÜR101 ve AİİT201 Ara Sınavları Hk.

2021-2022 Güz Dönemi TÜR101 ve AİİT201 Ara Sınavları Hk.

Sevgili öğrencilerimiz,

Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi- (Ataturk’s Principles and History of Turkish Revolution)(AİTT201) ile Türk Dili-I (TÜR101) dersi vize sınavlarınız üniversitemizin öğrenme yönetim sistemi üzerinden uzaktan gerçekleşecektir. Sınav takvimine https://drive.google.com/file/d/1BfSS6FpXxuXEc-sB5Jez_NXXmGLGXVjd/view?usp=sharing bağlantı adresinden ulaşabilirsiniz.

 

Sınava nasıl giriş yapacağım?
Sınavınıza oys.hku.edu.tr adresi üzerinden giriş yapabilirsiniz. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğrenme Yönetim sistemi Sınav Modülü kullanım kılavuzuna https://uzom.hku.edu.tr/wp-content/uploads/2020/11/sinav-ogrenciler-icin.pdf bağlantı adresinden ulaşabilirsiniz.

 

Sınav süresi, kapsamı ve kuralları
Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi ile Türk Dili sınavları, çoktan seçmeli 20 sorudan oluşmaktadır ve süresi 25 dakikadır.

Vize sınavları için yalnızca bir uygulama hakkınız vardır.

Sınavlarınızda herhangi bir problem yaşamanız halinde murat.erkoc@hku.edu.tr adresi üzerinden mail yoluyla ulaşabilirsiniz.

 

Sınavlarınızda teknik problem yaşamamanız için dikkat edilmesi gereken hususlar ve öneriler
Online sınavlarınızda yaşanabilecek teknik problemleri önlemek için aşağıda yer alan önerileri dikkate alabilirsiniz. Sınavlarınızda başarılar dileriz.

1) Online sınavınız başlamadan en az 15-20 dakika önce sistemi açınız. Sınavınızı başlatma butonuna bastıktan sonra geri sayım sayacı devreye girecek ve sınavınız bu sayaç sıfırlandığında başlayacaktır. Bu şekilde sistemdeki yığılmaları engellemiş ve olası donma problemlerinin önüne geçmiş olabilirsiniz.

2) Sınavınızı tamamlamadan önce internet bağlantınızın kopması halinde, sınavı tamamlamadan sistemden çıkış yapmış olursunuz. Bu sorunu önlemek için, tablet, cep telefonu vb. araçları alternatif olarak yanınızda bulundurunuz. Ve farklı internet bağlantısı alternatifinizin de olmasına dikkat ediniz. Eğer evde yeterli bir internet alt yapınız yoksa, üniversitemize gelerek, okulun internet alt yapısından da faydalanabilirsiniz. Böyle bir sorun yaşamanız durumunda, cihaz veya bağlantı probleminizi gidererek sisteme giriş yaparsanız sınavınız kaldığı yerden devam edecektir.

3) Sınavınızı tamamladıktan sonra, sistemde sınavınızın tamamlanıp tamamlanmadığına ilişkin bir bildirim göreceksiniz. Bu şekilde, sınavınızın başarıyla tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol edebilirsiniz.

4) Sınavınızın süresinin yetersiz olması durumunda, dersin öğretim elemanı sınavınızın süresini uzatabilir. Bu durumda sınavınız kaldığı yerden devam eder ve sadece süre uzar.

5) Sistemlerde oluşabilecek teknik bir sorun veya bağlantı problemleri ihtimaline karşı sınavlarınızdaki açık uçlu soruları eş zamanlı olarak Word vb programlara yedeklemeniz tavsiye edilir.

6) Çoktan seçmeli sınavlarınızda sonraki soruya geçememe, soruyu işaretleyememe, soruyu görememe gibi sorunlar ile dosya yüklemeli sınavlarda dosyayı yükleme sırasında sistemin donması veya dosyanın yüklenememesi gibi sorunlar sizin internet servis sağlayıcınızdan veya sunuculardan kaynaklı internet bağlantı problemi yaşadığınızı gösterir. Bu durumda alternatif bir cihaz yoluyla internete yeniden bağlanıp, bağlantı probleminizi çözerek sınava kaldığınız yerden devam etmeyi deneyebilirsiniz.