Ideathon: Fikir Atölyesi | Bilgisayar Mühendisliği | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ

Ideathon: Fikir Atölyesi

Ideathon: Fikir Atölyesi

Türü Atölye
Konu
Konusmaci(lar)
Düzenleyen Prof. Dr. Yaşar ÖZBAY
Organizasyon Hasan Kalyoncu Üniversitesi
Dil Türkçe
Açiklama

Ideathon, belirli konularda yeni fikir ve projelerin hayata geçirilmesi amacı ile katılımcıların, etkinlik temasına uygun olarak takımlar halinde çalışarak yarıştıkları fikir maratonudur. Ideathon’da, yeni iş fikirlerinin geliştirilmesi sonrasında jüriye sunum yapılarak kazananlar belirlenir.

Çeşitli konularda gerçekleştirdiği hackathonlar ile bölgede teknoloji odaklı girişimciliği harekete geçiren Hasan Kalyoncu Üniversitesi şimdi de “Akıllı Kampus” temalı Ideathon ile öğrenci, akademisyen, KOBİ’ler ve diğer paydaşları bu alanda projeler üreterek ticarileştirmeye teşvik ediyor.

Katılımcılardan, akıllı kampüs hedefi kapsamında üniversitenin; Öğrenci-Yönetim-Akademisyen-Sanayi-Toplum gibi paydaşların yer aldığı tüm süreçlerini kolaylaştıracak ya da mevcut problemleri çözecek teknoloji tabanlı çözümler geliştirmeleri beklenmektedir.

Etkinlikte ekip olarak çalışmaya istekli, farklı yetenek ve becerilere sahip katılımcılar takımlar halinde çalışarak, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Akıllı Kampus Projesi’nde uygulanabilecek;  yapay zeka, nesnelerin interneti, büyük veri, sanal / artırılmış gerçeklik, blockchain vb. yeni ve yükselen teknolojilerin de yer alabileceği projeler üretirler.

Ideathon’da ortaya çıkacak proje önerilerinin gerçekleştirilmesine yönelik olarak HKÜ tarafından ilerleyen aşamalarda (eğitim, mentörlük, prototipleme vb.) farklı destek mekanizmaları devreye alınabilecektir.

Etkinliğe katıl

2019-4-19 09:30 2019-4-19 18:00 Europe/London Ideathon: Fikir Atölyesi Türü Atölye Konu Konusmaci(lar) Düzenleyen Prof. Dr. Yaşar ÖZBAY Organizasyon Hasan Kalyoncu Üniversitesi Dil Türkçe Açiklama Ideathon, belirli konularda yeni fikir ve projelerin hayata geçirilmesi amacı ile katılımcıların, etkinlik temasına uygun olarak takımlar halinde çalışarak yarıştıkları fikir maratonudur. Ideathon’da, yeni iş fikirlerinin geliştirilmesi sonrasında jüriye sunum yapılarak kazananlar belirlenir. Çeşitli konularda gerçekleştirdiği hackathonlar ile bölgede […] HKÜ Hukuk Amfi
Takvime Ekle
Daha önce başvuru yapılmış.
×
Teşekkür ederim! Etkinliğe katıldın.
×